Çocuk, Köstebek, Tilki ve At (2022)
Bu yazıda; ismiyle müsemma Çocuk, Köstebek, Tilki ve At’ın (The Boy, the Mole, the Fox and the Horse) hikayesini konu alan kısa ama çok etkili bir filmden bahsedeceğim.
Aklımdan Geçenler
Bu yazıda; ismiyle müsemma Çocuk, Köstebek, Tilki ve At’ın (The Boy, the Mole, the Fox and the Horse) hikayesini konu alan kısa ama çok etkili bir filmden bahsedeceğim.
Güney Koreli felsefe profesörü Byung-Chul Han’ın Yorgunluk Toplumu, modern çağın hastalıklarının biyolojik değil sinirsel olduğunu kanıtlarıyla birlikte sunuyor.
Bugün, Rus yazar Tolstoy’un İtiraflarım eserini okurken aldığım bazı notları sizlerle paylaşmak istiyorum.
Türk hukukçu ve siyaset adamı Ali Fuad Başgil’in; “Genç arkadaşım! yukarıda sıraladığım düsturları okuyup unutasın diye değil kulağına küpe yapasın ve ileride beni anasın diye yazdım. Senden beklediğim, beni hayırla anmandır.” dediği düsturlar.
Muvaffakiyetin ilk düşmanlarını; tembellik, kötü arkadaş ve kötü örnekler olarak niteleyen Ali Fuat Başgil’in gençlere tavsiyeleri çok kıymetli.
Bosnalı devlet adamı ve bağımsız Bosna-Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı olan Aliya İzzetbegoviç’in 1969 yılında kaleme aldığı İslam Deklarasyonu, pozitif “İslamcı” tarifine uygun görüşler sunuyor.
Din duygusunu anlamak ve dinin kökenlerini araştırmak için yaptığımız okumalarda bu güne kadar Batı filozoflarına kulak verdik. Şimdi de Doğu’ya geçerek, onların meseleye nasıl baktığını kavramaya çalışacağız.
Bu yazımızda, Nobel ödüllü filozof, Bertrand Russel’ın Din ile Bilim adlı eserini okurken aldığım notları paylaşıyorum.
Bugün, sizlerle Sigmund Freud’un Kitle Psikolojisi kitabını okurken aldığım notları paylaşacağım.
Bugün, dillere pelesenk olmuş; “Gözünü toprak doyursun!” deyişini, Tolstoy’un “İnsan Ne İle Yaşar” adlı kitabından bir hikaye ile anlatmaya çalışacağım.