Allah’ın Sevdiği ve Sevmediği Şeyler
Bugün, birlikte Allah’ın sevdiği ve sevmediği şeyleri anlamaya çalışacağız.
Aklımdan Geçenler
Bugün, birlikte Allah’ın sevdiği ve sevmediği şeyleri anlamaya çalışacağız.
Bugün, İranlı Müslüman sosyolog, düşünür ve yazarın, Ali Şeriat’nin duasını sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle din sosyolojisi ve çağdaş İslam düşüncesi üzerine eserler vermiş Şeriat’nin bu kapsayıcı duasına birlikte amin diyelim.
Vahdet-i Vücud ekolünün bir diğer temsilcisi olan İranlı Alevi Türkmen şeyhi, derviş bir şair Ferîdûddin Attâr, bu ekolün inanışını, Kuşların Dili’yle (Mantıku’t Tayr) anlatmaya çalışıyor.
Bugün, 10. yüzyılda yaşamış bir Arap din bilgini ve gezgin olan İbn Fadlan’ın seyahatnamesinden bahsedeceğim.
Bugün, Türk Sosyolog Niyazi Berkes’in çağdaşlaşma ve dinselleşme arasında kurduğu bağa dikkat çekmek istiyorum.
İzleyeceğim filmler listesinde uzun zamandır duran 2016 yapımı Lion’u bu hafta sonu izleme şansı yakaladım. Bir çocuk, iki yaşam, aynı dram diye ifade edebileceğim bu hikayeyi bugün sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hacerü’l-Esved (Arapça: الحجر الأسود), Kâbe’nin duvarında yer alan ve Müslümanlarca kutsal sayılan siyah ve parlak taş. Hac sırasında hacılar tavaf ederken her bir dönüşte bu taşı selamlar, el sürer veya öperler.
Amerika’da, Müslüman bir Türk Emniyet Müdürü, görevine Kuran-ı Kerim’e el basıp, yemin ederek başladı.
Medine Sözleşmesi veya diğer yaygın kullanımları ile Medine Anayasası, Medine Vesilası, Medine İmtiyazı, Hicret sonrasında İslam peygamberi Hz. Muhammed tarafından 623’te düzenlenmiştir.
Atatürk 1922′de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 130. toplantısının birinci oturumunda yaptığı konuşmada Türklerin kökeni hakkında şöyle diyordu: