Kapıya Ayak Koyma Tekniği
Bugün, Kapıya Ayak Koyma (KAK) Tekniği adıyla bilinen bir sosyal manipülasyon tekniğinden bahseden çok güzel bir yazı alıntılayacağım.
Aklımdan Geçenler
Sosyoloji ya da toplum bilim, toplum ve insanın etkileşimi üzerinde çalışan bir bilim dalıdır. Toplumsal (sosyolojik) araştırmalar sokakta karşılaşan farklı bireyler arasındaki ilişkilerden küresel sosyal işleyişlere kadar geniş bir alana yayılmıştır.
Bugün, Kapıya Ayak Koyma (KAK) Tekniği adıyla bilinen bir sosyal manipülasyon tekniğinden bahseden çok güzel bir yazı alıntılayacağım.
Alman asıllı Amerikalı düşünür Eric Hoffer, Kesin İnançlılar eserinde; hayatını kutsal saydığı bir amaç uğruna feda etmeye hazır olan fanatik inançlı kişileri irdeliyor ve amaçları farklı olsa da aralarındaki şaşırtıcı benzerlikleri gözler önüne seriyor.
Güney Koreli felsefe profesörü Byung-Chul Han’ın Yorgunluk Toplumu, modern çağın hastalıklarının biyolojik değil sinirsel olduğunu kanıtlarıyla birlikte sunuyor.
Bugün yaşadığım bir olay üzerine, ekonomik krizi iliklerime kadar hissettim. Bir cümleye sığmadığı için yazı olarak istifadenize sunuyorum.
Renkler ışığın ürettiği enerji ile vücut fonksiyonlarını, zihni ve duyguları etkiler. Yapılan çalışmalar renklerin beyin gelişimine, yaratıcılığa, verimliliğe ve öğrenmeye faydasını gösterdiler.
Bugün, geçen günlerde şehir içi dolmuşta yaşanan olay üzerinden, empati ve diyalog kavramlarını merkeze alarak bazı sorular soracağız ve üzerinde düşüneceğiz. Bu yolculukta bana eşlik ederseniz çok sevinirim.
“Sosyolojinin Babası” olarak bilinen Auguste Comte’dan 450 yıl önce, toplumların değişim ve işleyişleri hakkında evrensel kuralları ortaya koyan İbn Haldun’un Mukaddime’sine başladım.
Bugün, sizlerle Sigmund Freud’un Kitle Psikolojisi kitabını okurken aldığım notları paylaşacağım.
Psikiyatri eksenli araştırma ve inceleme kitapları yazmış olan ve geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz, psikiyatri uzmanı Hamdi Kalyoncu’nun bir tasavvuf eleştirisi olan Tasavvuf’un Üç Büyük Sırrı kitabına başladım.
Bugün, Nobel ödüllü filozof Bertrand Russell’ın ödül töreninde yaptığı konuşma üzerinden en eski felsefi tartışmalardan birisi olan ekmek mi? özgürlük mü? sorusuna cevap arayacağız.