Ad hominem ya da insan karalama safsatası
Bugün, benzer bir konu olan ve kökleri daha eskiye giden ad hominem, argumentum ad hominem ya da insan karalama safsatası üzerinde konuşacağız.
Aklımdan Geçenler
Sosyoloji ya da toplum bilim, toplum ve insanın etkileşimi üzerinde çalışan bir bilim dalıdır. Toplumsal (sosyolojik) araştırmalar sokakta karşılaşan farklı bireyler arasındaki ilişkilerden küresel sosyal işleyişlere kadar geniş bir alana yayılmıştır.
Bugün, benzer bir konu olan ve kökleri daha eskiye giden ad hominem, argumentum ad hominem ya da insan karalama safsatası üzerinde konuşacağız.
Bugün, gecenin karanlığı yerini güneş ışıklarına bırakırken, okuduğum kitabın etkisiyle yaşadığım aydınlanmayı paylaşacağım.
Sosyolojide Araştırma ve Uygulamalar dersi için yazdığım “Covid-19 Salgınının Sağlık Çalışanları Üzerinde Oluşturduğu Pratik ve Teolojik Etkiler” başlıklı makale.
Doğal hukuk kuramı, hukukun kaynağının insan iradesi değil doğa olduğunu, dolayısıyla hukukun akla uygun ve evrensel olduğunu savunan kuramdır.
Bugün, Küresel Köy kavramını da ortaya atan McLuhan’ın insanlık tarihini ayırdığı dört dönemden bahsedeceğiz.
Bugün, Türk sosyolojisi içerisinde önemli bir yer tutan erken dönem köy monografilerini inceleyip bir örnek olarak efendilik kompleksi üzerinde duracağız.
16 kişilik tipine odaklanan bu sistem gibi, derinlemesine analiz yapmayı kolaylaştıran başka bir kişilik belirleme ölçütü de 9 farklı kategorisiyle, kökeni milattan önceki yıllara uzanan Enneagram kişilik tipleri!
Çevremize baktığınızda her alanda, her ortamda her biri farklı rollere sahip pek çok kişi ve kişilik tipi ile karşılaşıyoruz.
Bugün, Amerikalı Psikiyatrist Elisabeth Kübler Ross’un kederin beş aşaması ya da yasın 5 evresi olarak isimlendirilebilecek ve Kübler Ross modeli olarak bilinen modelden bahsedeceğim.
İlhan Selçuk, Düşünüyorum Öyleyse Vurun adlı kitabında dalkavuk ve soytarı arasındaki farkları anlatıyor.