Son kerpiç mezara konuluncaya kadar ümit devam ediyor
Geçen yıl babamı kaybettikten sonra kaleme aldığım bu metni, yıldönümü vesilesiyle istifadenize sunuyorum.
Aklımdan Geçenler
Geçen yıl babamı kaybettikten sonra kaleme aldığım bu metni, yıldönümü vesilesiyle istifadenize sunuyorum.
Neredeyse bütün peygamberler, gönderildiği toplumlarına; ben de, sizin gibi, sizinle beraber diye başlayan uyarılar yapıyor.
Bu gün John Locke’un ortaya attığı, tabula rasa veya boş levha önermesiyle, Nahl Suresi 78. Ayetinin paralelliğini konuşacağız.
Dün, “yuhibbu” kavramı ile Allah’ın sevdiği/sevmediği şeylere bakmıştık. Bugün ise biraz daha olumsuz ve sert bir kavram olan “veyl” kavramına bakıyoruz.
Bugün, birlikte Allah’ın sevdiği ve sevmediği şeyleri anlamaya çalışacağız.
Bu yazıda, Kuran-ı Kerim’in tarih öncesinden gelen batıl inançlara karşı bir manifesto olduğunu göstermeye çalışacağım.
Bu gece, Kuran-ı Kerim’deki Musa ve Hızır Kıssası’nda anlatılanların aslında bir flashback (geçmişe dönüş) olabileceği teorisi üzerinde duracağım.
Bosnalı devlet adamı ve bağımsız Bosna-Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı olan Aliya İzzetbegoviç’in 1969 yılında kaleme aldığı İslam Deklarasyonu, pozitif “İslamcı” tarifine uygun görüşler sunuyor.
Bugün Çalık Dede’nin ölüm yıldönümü. Kendisini geçen yıl Rahmet-i Rahman’a iade ettik. Dedemin son günlerinde yazdığım ama o zaman fırsat bulamadığım bu yazıyı şimdi istifadenize sunuyorum.
Psikiyatri eksenli araştırma ve inceleme kitapları yazmış olan ve geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz, psikiyatri uzmanı Hamdi Kalyoncu’nun bir tasavvuf eleştirisi olan Tasavvuf’un Üç Büyük Sırrı kitabına başladım.