Ad hominem ya da insan karalama safsatası
Bugün, benzer bir konu olan ve kökleri daha eskiye giden ad hominem, argumentum ad hominem ya da insan karalama safsatası üzerinde konuşacağız.
Aklımdan Geçenler
Bir haber üzerine dikkati çekmek için gazetelerin ilk sayfalarının üst bölümüne iri puntolarla konulan başlık.
Bugün, benzer bir konu olan ve kökleri daha eskiye giden ad hominem, argumentum ad hominem ya da insan karalama safsatası üzerinde konuşacağız.
Bugün, kitaplara ve filmlere konu olan II. Dünya Savaşı sırasından yaşanmış olan Çiçero’nun casusluk hikayesini ilk ağızdan dinleyeceğiz.
Bugün, Atatürk’ün Samsun’a gönderilmesini engellemek için kendisine gelen bir İngiliz subayına Damat Ferit’in verdiği ilginç cevabı aktaracağım.
Bugün, Arabistanlı Lawrence olarak bilinen Britanyalı arkeolog, asker ve diplomat. 1916 – 1918 yılları arasında Arap Ayaklanması ve Sina ve Filistin Cephesi gibi olaylarda Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetine karşı üstlendiği rol ile ünlü Thomas Edward...
Bugün, gecenin karanlığı yerini güneş ışıklarına bırakırken, okuduğum kitabın etkisiyle yaşadığım aydınlanmayı paylaşacağım.
Sosyolojide Araştırma ve Uygulamalar dersi için yazdığım “Covid-19 Salgınının Sağlık Çalışanları Üzerinde Oluşturduğu Pratik ve Teolojik Etkiler” başlıklı makale.
Bugün, Orhan Veli’nin ruhun gıdasıdır dediği müzik ve müzisyen temalı en iyi filmlere bir göz atacağız.
6-10 Eylül 1988 tarihlerinde Peru’nun başkenti Lima’da toplanan Dünya Üniversiteler Servisi (WUS) tarafından tartışılarak onaylandı ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 40. yılında kabul edildi. Tüm dünyada üniversitelerin idari, mali ve bilimsel özerkliği konusunda bir referans olarak...
Asıl adı Mehmet Nusret Nesin olan, kısa öykü, tiyatro ve şiir dallarında pek çok eser yaratmış Türk mizah yazarı Aziz Nesin’in çok gürültü yapan komşusuna yazdığı mektubu paylaşıyorum.
Doğal hukuk kuramı, hukukun kaynağının insan iradesi değil doğa olduğunu, dolayısıyla hukukun akla uygun ve evrensel olduğunu savunan kuramdır.