Tagged: Babil

0

Tiamat

Gelen antik Babil din, Tiamat bir ilkel olduğu tuz deniz tanrıçası ile çiftleşme, Abzû , tanrısı tatlı su genç üretmek için, tanrılar.

0

Enuma Eliş Destanı

Enûma Eliš (Türkçeleştirilmiş: Enuma Eliş) Antik Mezopotamya’da yazılmış yaratılış destanına verilen isimdir. Destan, yaklaşık 1000 satırlıdır ve 7 farklı çivi yazısı tabletine yazılmıştır.

0

Marduk

Marduk (Akadça’daki Sümerce yazılışı AMAR.UTU (güneşsel dana)), antik Mezopotamya’daki geç dönem tanrılarından birinin adıdır.

0

Akad Medeniyeti

Akkad İmparatorluğu veya Akad İmparatorluğu, MÖ 2334 ile MÖ 2150 yılları arasında hüküm sürmüş, başkenti Agede (Akkad) olan, Sargon tarafından kurulmuş devlet.

0

Akadca

Akadca (kendilerince: lišānum akkadītum), Doğu Sami dillerine ait eski Mezopotamya’da, özellikle Asur ve Babil imparatorluklarında kullanılan dil.

0

Sümer Medeniyeti

Sümerler, MÖ 4000 – MÖ 2000 yılları arasında Irak’ın güneyinde (Güney Mezopotamya) yerleşik olan, medeniyetin beşiği olarak bilinen coğrafi bölgedeki uygarlıktır.

0

Ninova

Ninova (Akatça: Ninua; Aramca: ܢܝܢܘܐ; İbranice: נינוה, Nīnewē; Arapça: نينوى, Naīnuwa), Dicle Nehri’nin doğu kıyısında bulunan ve bir dönem Asur Devleti’ne başkentliğini yapan bir Antik çağ kentidir.

0

Anunnakiler

Anunnaki (ayrıca Anunaki, Anunna, Ananaki ve farklı varyasyonlarda da yazılır), antik Sümer, Akad, Asur ve Babillerin mitolojik geleneklerinde ortaya çıkan bir tanrı grubudur.