Bir toplum kendini değiştirmedikçe, Allah’ta onları dönüştürmez
Bugün, gecenin karanlığı yerini güneş ışıklarına bırakırken, okuduğum kitabın etkisiyle yaşadığım aydınlanmayı paylaşacağım.
Aklımdan Geçenler
Bugün, gecenin karanlığı yerini güneş ışıklarına bırakırken, okuduğum kitabın etkisiyle yaşadığım aydınlanmayı paylaşacağım.
Şu an içinde yaşadığımız özgür ve bağımsız vatan topraklarını borçlu olduğumuz olayları ve kişileri konu alan, Türk tarihindeki dönüm noktalarını derlediğim kuruluştan kurtuluşa serisi ile karşınızdayım.
27 Mayıs 1928’de ilk sağlık bakanımız olan Refik Saydam tarafından Ankara’da kurulan, kendi adının verildiği Hıfzıssıhha Enstitüsü, Türkiye’nin ilk halk sağlığı laboratuvarı hizmete girdi.
1949 Kasım’ında Amerika’da Princeton Üniversitesi’nde öğrenimini sürdüren Münir Ülgür’le yüzyılın büyük dahisi fizik bilgini Einstein arasında üniversite koridorlarında tesadüf ama oldukça manidar bir sohbet geçer.
Atatürk, Geometri kitabını, ölümünden bir buçuk yıl kadar önce III. Türk Dil Kurultayı (24-31 Ağustos 1936)’ndan hemen sonra 1936-1937 yılı kış aylarında Dolmabahçe Sarayı’nda kendi eliyle yazmıştır.
Aydın Sayılı (d. 2 Mayıs 1913, İstanbul – ö. 15 Ekim 1993, Ankara), Türk bilim insanı.
Yıl 1933, günlerden 28 Haziran, yer ise Ankara Atatürk Lisesi. Bütün öğrenciler, okula gelecek heyet için hazırlanmış ve sabırsızlanmaktadır.
9 Ocak 1978’e kadar kullanılan banknotun üzerindeki imzalar Osman Nuri Göver, Reşat Aksan ve Kamil Kıbrızlı’ya ait 68×150 mm ebatında olan 5 liranın ön yüzünde Atatürk portresi, arka yüzünde ise fındık toplayan köylü kızları resmi mevcuttur.
Atatürk 1922′de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 130. toplantısının birinci oturumunda yaptığı konuşmada Türklerin kökeni hakkında şöyle diyordu:
Türk Malı deyince aklıma ilkokulda yaptığımız yerli malı haftası kutlamaları gelirdi. Ama geçen gün aldığım bir tel zımba sökücünün içinden çıkan pusulayı okuyunca bu olaya bakışımda değişti. Bakın adamlar olayı ne kadar güzel anlatmış. Aynen aktarıyorum.