Tagged: Kuran
Son lokmayı paylaşmak ama iki ekmeği paylaşamamak
Bugün, yaşadığım bir olay üzerinden; bazı değerlerimizi madde ve mana düzeyinde, zahiri ve batını olarak değerlendirmek istiyorum.
Metot olarak akıl ve nakil
Daha önce toplumsal grupları, kategorize ederek; Cemaat ve Cemiyet üzerine aforizmalar başlığıyla bu konuyu irdelemiştik. Şimdi de, bu yapıların metotlarını; akıl ve nakil olarak ele alıp değerlendirmeye çalışacağız.
İslamın şartları ve öncelikleri
Bu gece inşallah, iki farklı dini akım arasındaki çatışmaya değinip bir orta yol bulmaya çalışacağız.
Kuran-ı Kerim’de yer alan surelerin anlamları
Müslümanlar olarak kutsal kitap kabul ettiğimiz ve alemlere rahmet olarak gönderilmiş olduğuna inandığımız Kuran-ı Kerim, surelerden müteşekkil bir kitaptır.
Kutsala el basıp yemin edilir mi?
Amerika’da, Müslüman bir Türk Emniyet Müdürü, görevine Kuran-ı Kerim’e el basıp, yemin ederek başladı.
Fundamentalizm (Köktendincilik)
Kökten dincilik (radikal dincilik, dinî fundamentalizm), genellikle dinî esaslı aslî kaidelere geri dönme talebiyle kendini belli eden ve bu kaidelere katı bir biçimde bağlı olan, diğer görüşlere karşı toleranssız ve laiklik karşıtı dinî hareket veya bakış açısı.
Baba muz alır mıyız?
Bugün, doğru olup olmadığına bakmaksızın sosyal medyada çok paylaşılan, “Baba muz alır mıyız?” hikayesi üzerinden karakter analizi yapacağım.
Dünya yuvarlaktır ve yuvarlak olarak kalacaktır!
Dünyada yaşayan insanlara sorsanız, kahir ekseriyeti Dünya’nın yuvarlak olduğunu söyleyecektir. Fakat aramızda, Dünya’nın yuvarlak değil düz olduğunu söyleyen ve bunu savunan insanlarda var.
Nuh Tufanı’nda cep telefonu kullanılmış olabilir mi?
Bir kaç gündür, akademisyenin birisinin Nuh Tufanı ile ilgili yaptığı konuşmaların yankılarını hayretle takip ediyorum.