Ekin Çemberleri

Bir mahsul çemberi , mahsul oluşumu veya mısır çemberi , bir mahsulün düzleştirilmesiyle oluşturulan bir desendir, genellikle bir tahıldır.

Bir mahsul çemberi , mahsul oluşumu veya mısır çemberi , bir mahsulün düzleştirilmesiyle oluşturulan bir desendir, genellikle bir tahıldır . Terim ilk olarak 1980’lerin başında Colin Andrews tarafından icat edildi. Ekin çemberleri , Truman Eyalet Üniversitesi fizik profesörü Taner Edis tarafından ” aldatmacalarda yapılan bir şey aralığında” düşen olarak tanımlanmıştır. Saçak teorisyenleri tarafından belirsiz doğal nedenler veya ekin çemberlerinin yabancı kökenleri önerilmesine rağmen , [4]bu tür açıklamalar için bilimsel bir kanıt yoktur ve tüm ekin çemberleri insan nedenselliğiyle tutarlıdır.

Kırpma dairelerinin sayısı 1970’lerden günümüze önemli ölçüde artmıştır. Bunlar hakkında çok az bilimsel çalışma yapılmıştır. Birleşik Krallık’taki daireler manzara boyunca rastgele dağıtılmaz, ancak yolların, orta ve yoğun nüfuslu alanların ve Stonehenge veya Avebury gibi kültürel miras anıtlarının yakınında görünür. 1991’de, iki sahtekâr, Bower ve Chorley, çevrelerinden biri bir daire araştırmacısı tarafından insan eli tarafından yapılması imkansız olarak tanımlandıktan sonra İngiltere çapında birçok daire yarattığı için kredi aldı.

Oluşumları genellikle gece boyunca oluşturulur bazı gündüzleri ortaya çıkmıştır belirtilmesine rağmen. Ekin çemberleri veya kırpma oluşumları aksine, arkeolojik kalıntılar neden olabilir kırpma işaretleri çevreler ve kareler şekillerde alanlarında, fakat bir gecede görünmez ve bunlar aynı yerlerde her zaman her yıl bulunmaktadır. 2003 yılında İngiltere’de bulunan tüm mahsul çevrelerinin neredeyse yarısı Avebury taş çevrelerinin 15 km’lik bir yarıçapında yer almaktadır.

“Ekin çemberleri” kavramı, Doug Bower ve Dave Chorley tarafından 1970’lerin orjinal sahtekarlıklarıyla başladı (aşağıdaki Bower ve Chorley’e bakınız). Avustralya’da, bir çiftçinin önce bir UFO gördüğünü iddia ettikten sonra düzleştirilmiş bir bataklık dairesi buldukları Tully “tabak yuvası” davasından ilham aldıklarını söylediler sazlıklar.

Süleyman ÜSTÜN

Bilişim Uzmanı, Sosyolog, Kamu Yönetimi, Felsefeci ve Sinemasever

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir