Tagged: Latince

0

Kuvvetler ayrılığı ve modern kuvvetler

Aristoteles’ten başlayıp Montesquieu’nun geliştirdiği devlet yönetiminde belirlenen yasama, yürütme ve yargı olarak üç kuvvete, son yüzyılda medya ve sosyal medya eklenerek modern bir anlayış kazandı.

0

Yeni Ahit’e göre 7 büyük günah

Yedi Ölümcül Günah, Hristiyanlık inançlarına göre Yedi Büyük Günah, Temel Günahlar, Kardinal Günahlar olarak da bilinen, Roma Katolik Kilisesi’nin görüşleri çerçevesinde Papa I. Gregorius tarafından düzenlenen, insanın hayatı boyunca sakınması gereken yedi günahtır.

0

Aseret ha-Dvarîm (On Emir)

On Emir, dini inanışa göre, Musa’ya Sina Dağı’nda Tanrı tarafından 2 taş tablet üzerinde verildiği söylenen bir dizi dini ve ahlaki öğretiler bütünüdür.

0

Oryantalizm (Şarkiyatçılık)

Oryantalizm ya da diğer adlarıyla Şarkiyatçılık, Şarkiyat; Yakın ve Uzak Doğu toplum ve kültürleri, dilleri ve halklarının incelendiği Batı kökenli ve Batı merkezli araştırma alanlarının tümüne verilen ortak ad.

0

Düalizm

Düalizm, felsefe ve din biliminde başta olmak üzere, çeşitli öğretilerden bahsetmek ve bunları tanımlamak için geliştirilen yöntem olarak adlandırılabilir.

0

Düşük zeka seviyeleri

Bugün, Türkçe’de saf, salak, aptal, budala gibi kelimelerle tarif etmeye çalıştığımız moron, embesil ve idiot gibi düşük zeka seviyelerine bir göz atacağız.

0

Skolastik Felsefe

olastik felsefe, Latince kökenli schola (okul) kelimesinden türetilen scholasticus teriminden gelmektedir ve kelime anlamı olarak okul felsefesi demektir. Bu anlam önemlidir, zira skolastik felsefe, Orta Çağ düşüncesinde doğrunun zaten mevcut olduğu düşüncesine ve felsefenin okullarda okutularak öğretilmesine dayanan bir yaklaşım sergiler.