Bronz Çağı’nın Dört Altın Şapkası

Farklı yerlerde ve farklı zamanlarda keşfedilen dört altın şapka, boyut, şekil, tasarım ve yapım açısından birçok benzerliği paylaşıyor.

Farklı yerlerde ve farklı zamanlarda keşfedilen dört altın şapka, boyut, şekil, tasarım ve yapım açısından birçok benzerliği paylaşıyor. Konik tasarımları, bir cadı veya büyücünün şapkasının iyi bilinen görüntüsünü taklit eder, böylelikle böyle bir pozisyonda bulunanlar tarafından şapkaların giyildiğine dair spekülasyonlara yol açar. Şapkalar, tarım ve / veya astronomik tahminlerde bulunmak için kullanılmış olabilecek sembollerle kazınmış olup, muhtemelen kullanıcıyı ilahi duruma yükseltmiştir.

Dört altın şapka, M.Ö. 3300 – 700 yıllarında devam eden Bronz Çağı’na tarihlenen nadir arkeolojik buluntulardır. Şapkaların hepsi bu dönemin ortalarında bir zamanlar MÖ 1400 – 800 arasında yapılmış gibi görünüyor. Her biri 160 yıl boyunca, üçü Almanya’da ve biri Fransa’da farklı yerlerde, ayrı ayrı keşfedildi. Elbette, gelecekte daha fazla altın şapka çıkarılması olasılığı var.

Süleyman ÜSTÜN

Bilişim Uzmanı, Sosyolog, Kamu Yönetimi, Felsefeci ve Sinemasever

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir